Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec ze skwarkami i cebulką

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 30 dkg
podgardle wędzone 30 dkg
cebula 1 łyżka
olej 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec ze skwarkami i cebulką

Kroki postępowania

1
Słoninę myjemy, kroimy w kostkę, przekładamy do rondelka, topimy na bardzo wolnym ogniu.
Krok 1 - Smalec ze skwarkami i cebulką foto
2
Podgardle myjemy, również kroimy w kostkę, po ok. 10 minutach dodajemy do słoniny.
Krok 2 - Smalec ze skwarkami i cebulką foto
3
Razem topimy na wolnym ogniu aż pojawią się skwarki. Odstawiamy z ognia.
Krok 3 - Smalec ze skwarkami i cebulką foto
4
Cebulkę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Kiedy smalec ostygnie, ale zanim zastygnie dodajemy cebulkę oraz przyprawy do smaku.
Krok 4 - Smalec ze skwarkami i cebulką foto
5
Wszystko razem mieszamy.
Krok 5 - Smalec ze skwarkami i cebulką foto
6
Odstawiamy do zastygnięcia.
Krok 6 - Smalec ze skwarkami i cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 30.06.2013 14:18
super smalczyk.
IlonaAlbertos 25.03.2013 20:24
Idealny smalec.
caralajna 21.02.2013 10:17
domowy najlepszy, można jeszcze majeranek dodać :)
pacpaw 20.01.2013 20:22
Bogaty w dodatki przepis na te smaczne smarowidło. Dokładnie opisany i udokumentowany. Ja bym jedynie zamienił czosnek granulowany na świeży, ale wiadomo. Przyprawy rzecz gustu i smaku Autora.
mirosława4 13.01.2013 21:06
do tego ogórek kiszony i niebo w gębie:)
Seba 01.12.2012 10:05
pyszności
Anna138 27.11.2012 21:45
Bardzo dobry
mela25 15.08.2012 08:39
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak