Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec z ziołami prowansalskimi Prymat

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec z ziołami prowansalskimi Prymat

Słoninę kroimy w kostkę wielkości 1cm i smażymy na patelni do momentu wytopienia tłuszczu. Gdy wielkość kostki wyraźnie się zmniejszy tłuszcz wraz z skwarkami przelewamy do słoiczków. Wsypujemy zioła prowansalskie Prymat i sól ziołową Prymat do smaku. Doskonałe do smarowania pieczywa z ogórkiem kiszonym na chłodne dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 03.12.2012 21:46
fajny pomysł
edyta44 09.03.2012 09:53
s,aczne
bami 07.02.2012 11:22
Ciekawy pomysł z dodaniem ziół :)
ben-ka 12.11.2010 07:57
Smalczyk dobra rzecz,tylko ten cholesterol........

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak