smalec z solą ziołową Prymat...

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    1 kg
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    1/2 opakowania
  • Ziele angielskie całe Prymat

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

słonina zmielona na większych oczkach sitka

do rozgrzanego garnka z teflonem włożyć słoninę na średnim ogniu

co jakiś czas zamieszać

gdy ze słoniny zaczną robić się skwarki wrzucić liść i ziele

na koniec topienia smalcu wyjąć liść i ziele i wsypać sól ziołową

zamieszać i zostawić do przestygnięcia

potem przelać do miski czy kamionki i do lodówki do zastygnięcia......SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 22.01.2014 11:23
apetyczny ten smalec,aczkolwiek obecnie używam mało smalcu ze względów zdrowotnych
lara 15.12.2013 13:52
prosty i pyszny
IwonaKa 03.05.2013 00:22
bardzo lubię taki smalczyk do świeżego chlebka
fotoviderek 25.04.2013 10:48
Taki domowy jest pyszny :)
Mati13 30.03.2013 20:13
ale smaczne!
kuklik 22.03.2013 16:16
wspaniałości
wiola333 15.03.2013 10:11
bardzo smakowite danie
Konczi 15.03.2013 08:39
lubie taki smalczyk, mój mąż zrobił z mięskiem i skwareczkami i był pycha
Janina 15.03.2013 07:55
Bardzo smaczne-lubię smalec
msmors 15.03.2013 07:48
Smalec - super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat