Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1 kg
mięso mielone 0,5 kg
cebula 2 szt
sól i pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec z mięsem

Słoninę kroimy w kostkę, wkładamy do garnka i powoli topimy, kiedy wytworzy się już sporo tłuszczu, dodajemy mięso, i mieszamy, aż się rozzdrobni,dodajemy posiekaną cebulę i przyprawy, dusimy około 30 minut .
Przekładamy do pojemników i czekamy aż wystygnie, wspaniale smakuje z domowym chlebem i ogórkami kiszonymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 04.07.2012 20:30
Takiego smalcu jeszcze nie jadłam :)
Olaa 15.01.2012 18:50
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak