Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Smalec z kurkami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

słonina
50 dag
Pieprz biały mielony Prymat
1 łyżeczka
sól
Sklep Prymat
tymianek
2 (posiekany)
cebula
1 siekana
kurki
40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec z kurkami

Kurki ugotuj do miękkości w posolonym wrzątku. Odcedź, wystudź. Duże grzyby pokrój na kawałki. Słoninę potnij w kostkę, wytop na patelni. Dodaj cebulę, a gdy stanie się szklista, dołóż grzyby. Przypraw solą, pieprzem oraz tymiankiem. Smaż, aż skwarki ze słoniny staną się złociste. Smalec wystudź, przelej do kamionkowego garnka. Odstaw do zastygnięcia. Podawaj z wiejskim chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 24.01.2013 11:15
to dla mnie coś nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak