Smalec z kiełbasa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    1 kg
  • kiełbasa

    3 sztuki
  • pieprz

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • czosnek ząbki

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

słonine kroimy w kostke i topimy. Kiełbase kroimy w drobną kostke, czosnek równiez drobno kroimy lub rozgniatamy, gdy tłuszcz sie znaczaco wytopi wrzucamy do niego kiełbase z czosnkiem i doprawiamy do smaku. Na wolnym ogniu smazymy to wszystko razem przez 5 minut, a nastepnie przekladamy do naczynia lub np do wydrążonego chlebka i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anemon 22.08.2013 08:05
Ładnie wygląda podany w tej chlebowej miseczce.
caralajna 10.01.2013 07:46
swojskie smaki, taki smalec najlepiej smakuje zimą :)
gosia561 13.03.2012 22:43
lubię taki
gacopierz23 26.10.2011 11:14
smalec smakowity, a fotka wspaniała
gacopierz23 26.10.2011 11:14
smalec smakowity, a fotka wspaniała
Izabela/bella81 03.07.2011 21:51
świetne :)
bursztynek 29.06.2011 23:28
też mi się podoba sposób podania!
Anna169Hosz 19.06.2011 22:50
Ekstra zdjęcie.
Magdalena/26Mooi 05.04.2011 15:18
pyszny
eduszo 15.03.2011 12:08
Oj pycha taki smalczyk z dodatkiem kiełbaski,robie podobne smakowe smalczyki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat