Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec z gęsi- czysty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęsi tłuszcz 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec z gęsi- czysty

Sadło z gęsi przepuścić przez maszynkę do mięsa o grubych oczkach. Przełożyć go garnka i dusić na wolnym ogniu. Dusić 15-20 minut od czasu do czasu mieszając. Przelewać do słoiczków przez sitko i od razu gorące zakręcić by słoiczek się zawekował. Przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 18.03.2017 14:50
Zdrowy smalec;))
Madzai 18.03.2017 10:42
bardzo pyszne :-)
mirosława4 18.03.2017 08:37
jest smaczny i zdrowy
jagoda5913 18.03.2017 00:09
podobno zdrowy do smażenia
Aleksandra/Olcia 17.03.2017 18:08
podobno bardzo zdrowe,my się smarujemy sadłem z borsuka. uwielbiam te dawne domowe sposoby lecznictwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak