Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smalec z garam masala

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgardle surowe 60 dag
smalec 2 kostki
cebula 1 sztuka
czosnek 6 ząbków
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: smalec z garam masala

- podgardle nie za mocno tłuste zmielić w maszynce na sitku grubsze oczka
- w rozgrzanym rondlu stopić pół kostki smalcu i wytopić zmielone podgardle, co jakiś czas mieszac
- na koniec dodać resztę smalcu,pokrojoną drobno cebulę,czosnek
- gdy cebula się pozłoci to wsypać garam masala, zdjąć z gazu i przelać do miski
- wystygnięte schować do lodówki
- jest dobry do pieczywa,do okraszanie kapusty,pierogów itp.
- SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 01.06.2015 18:58
ciekawy pomysł
Adamorek 01.06.2015 16:31
takiego nie jadłem jeszcze
Aleksandra/Olcia 01.06.2015 15:51
bardzo lubię przyprawę garam masala

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak