Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec wieprzowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgardle surowe 3 kg
słonina 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec wieprzowy

Słoninę bez skóry pokroić drobno w kostkę . Podgarle przypuścić przez maszynkę do mięsa, dodawać też słoninę .Zmielone przełożyć do gęsiarki lub rondla z grubym dnem i smażyć na wolnym ogniu .Mieszać aż się wytopi tłuszcz , uważać aby nie spalić .Gdy skwarki są lekko złote wyłączyć i zlewać do słoików lub innych pojemników .Odstawić , jak się zsiądzie ,wstawić do lodówki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak