smalec wiejski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    0.5 kg
  • cebula

    0.5 sztuki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1/3 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słoninę pokroić drobno i utopić. Dodać do niej cebulę pokrojoną w plastry, kawałki czosnku, zioła prowansalskie, pieprz oraz sól. Smalec ostudzić, a na koniec zlać do misek, a to co zostanie przepuścić przez maszynkę do mielenia i dodać do smalcu. Ostudzić i przechowywać w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jeta72 29.07.2013 13:18
taki jest najlepszy!!!
Alex_M 26.06.2013 10:35
pyszny smalczyk!
Bernadeta1 15.06.2013 00:14
pyszny taki chlebek ze smalcem i do tego kiszony ogóreczek
gusia1000 24.09.2012 15:20
Dobry taki.
Rafał10 22.09.2012 10:55
oooo swojski smalczyk mniam mniam
Roksana1 19.09.2012 20:49
mniam:)
owca441 19.09.2012 19:59
w zimie niezastąpiony
owca441 19.09.2012 19:59
w zimie niezastąpiony
babajaga1969 19.09.2012 19:13
jadam taki czasem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat