Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec ryżowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
woda 2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
cebula 3 sztuki
margaryna 2 łyżki
czosnek 3-4 ząbki
majeranek 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec ryżowy

Ryż gotujemy na sypko. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Czosnek przeciskamy przez praskę.
Ugotowany, letni ryż przekładamy do miski. Dokładamy do niego czosnek oraz zrumienioną cebulę. Całość miksujemy. Następnie dokładamy margarynę, przyprawy i bułkę. Masę ryżową dokładnie wieszamy.
Smalczyk przekładamy do słoiczka, zamykamy i trzymamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.01.2017 10:22
Fajny przepis.
MałaMi89 27.12.2016 00:21
Smalcu nie lubię, ale ten... ;) ciekawy :D
ben-ka 25.12.2016 15:59
No, no...brzmi ciekawie....
Agnieszka-87-25 25.12.2016 07:35
ciekawy przepis
Ania321 24.12.2016 22:36
bardzo fajny przepis :)
Stenka 24.12.2016 22:28
ciekawa propozycja
Renataj 24.12.2016 21:34
Interesujący pomysł:)
benka 24.12.2016 20:09
Wow to smalczyk niskokaloryczny, fajny pomysł.
adelajda 24.12.2016 18:53
Zupełna nowość dla mnie
Aleksandra/Olcia 24.12.2016 12:23
a to ciekawy przepis,kiedyś wypróbuję
Konczi 24.12.2016 11:46
ciekawy pomysł
Łukasz15 23.12.2016 22:18
Ciekawy przepis
IZABELA29 23.12.2016 21:00
Dla mnie to cos nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak