Smalec nasycony

Smalec nasycony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędliny

    0,5 kg
  • cebula biała

    2 szt
  • jabłko kwaśne

    2 szt
  • Kolendra cała Prymat

    do smaku
  • boczek

    2 surowy bez kości
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Smalec nasycony

1. Boczek kroimy w kosteczkę, wytapiamy.
2. Dodajemy resztki wędlin z lodówki różnego rodzaju.
3. Po tym jak składniki są wytopione dodajemy startowane jabłka i cebule.
4. Przyprawiamy ziołami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Zofia12 31.05.2011 11:12
ja tylko zimą lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat