Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec na chleb

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 40 dag
cebula 2
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec na chleb

Słoninę kroję w średnią kostkę. Posypuje solą i wytapiam tłuszcz na patelni. Gdy się skurczy dodaję cebulę pokrojoną w sporą kostkę. Smażę na średnim ogniu mieszając często. Cebula powinna się nam wysuszyć i być złotawa. Zawartość patelni przelewam do słoika. Czekam aż ostygnie. Tak przygotowanym smalcem smaruję chleb i posypuję suszoną papryką ostrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia26 13.11.2012 08:36
ślinka leci:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak