Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec MC'S

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 0,5 kg
mięso mielon 0,15 kg
cebula biała 1 szt.
czosnek 2 ząbki
oregano 4 szczypty
Zioła prowansalskie suszone Prymat 4 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec MC'S

Słoninę zmielić i zacząć topić.
W tym czasie podsmażamy mięso mielone. Siekamy drobno w kostkę cebulę przekładamy ją do miseczki,i dodajemy zmiażdżony czosnek, oraz przyprawy oregano i zioła prowansalskie i podsmażone mięso mielone. Gdy słonina się wytopi, powoli dorzucać wymieszaną cebulę z mielonym mięsem z czosnkiem i przyprawami, (powoli gdyż wytopiona słonina się będzie wzburzać) Po zarumienieniu cebulki odstawić do lekkiego ostygnięcia po czym wlać do innej miseczki i zostawić do całkowitego zastygnięcia.

Pycha z chlebem i kiszonym ogórkiem.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 21.08.2013 15:25
do razowego chleba taki smalec i kiszony ogórek
barbara11561 16.08.2013 00:53
bardzo lubię taki domowy smalczyk:)
gosia56 29.07.2013 08:36
taki domowy najlepszy
Aannkaa82 23.07.2013 18:22
Interesujące, smalcu w takiej wersji jeszcze nie próbowałam.
Wojt@s
Wojt@s 23.07.2013 15:20
muszę spróbować
eliza135 15.07.2013 21:24
smakowity warto taki robić
Bernadeta1 14.07.2013 18:40
smaczny taki domowy i do tego ogóreczek małosolny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak