Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SMALEC HRUBIESZOWSKI

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

słonina 1 kg
cebula 1
ząbki czosnku 3-4
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Smalec wyśmienicie smakuje z domowym chlebem .

Przepis i sposób przygotowania na: SMALEC HRUBIESZOWSKI

słoninę kroimy w kostkę . Czosnek ucieramy z solą , cebulkę obieramy , kroimy w kostkę . W dużym garnku topimy słoninę . Pod koniec topienia dodajemy cebulkę , doprawiamy do smaku . Gdy ostygnie dodajemy czosnek . Zostawiamy w naczyniu szklanym lub kamionkowym do stężeni . Trzymamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 24.05.2014 16:41
bardzo fajny)
Smaczna_B 23.05.2014 11:14
nie jestem z Hrubieszowa:) tylko z Lubelszczyzny:)
Mniam 22.05.2014 21:48
Smalczyk bardzo smaczny. Jesteś z Hrubieszowa?
Pyszota 22.05.2014 19:23
swojskie jadło
Bernadeta1 22.05.2014 18:48
czasami jem ze smakiem z takim smalcem
Lidzia 22.05.2014 18:46
Domowy smalec jest pyszny.
halinah 22.05.2014 18:34
lubię smalec z cebulką :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak