SMALEC DOMOWY P.G.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    1,5 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • kiełbasa zwyczajna

    2 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słoninę pokroić w kosteczkę i wytopić w garnku. Kiełbasę i cebulę poszatkować, dodać do wytopionej słoniny.Wszystko wytapiać jeszcze ok 20 minut od czasu do czasu mieszając.

Ostudzony smalec przelać do słoików lub miseczki, tak, jak ja to zrobiłam:))

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fijolek91 18.05.2012 17:57
super
Justyna Jussstiii 20.12.2011 09:17
super
kriso 14.12.2011 21:50
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat