Smalec domowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    0.5 kg
  • pieprz

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słonine kroimy w grubą kostke i smażymy. Gdy powstaną nam zgrabne skawrki to je wyjmujemy do osobnego naczynia, po czym mielimy je w maszynce do miesa. Do wytopionego tłuszczu wkladamy zmielone skwarki, doprawiamy kucharkiem i pieprzem świeżomielonym, mieszamy dokladnie. Czekamy az sie zsiądzie i mozna jesc:) Aby kawalki skawrków nie opadly to w trakcie chłodzenia mozna przemieszac kilka razy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 05.05.2014 23:27
uwielbiam taki domowy
Robert10 23.03.2011 16:42
i do tego ogóreczek kiszony-pycha
AgaS10 23.03.2011 11:29
robimy podobny:)
pioge7 17.12.2010 16:57
świetne
monisia1977 29.11.2010 10:19
fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat