Smalec domowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    1 kg
  • boczek wędzony

    15 dag
  • łopatka wieprzowa

    30 dag
  • cebula

    1-2 szt
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • liść laurowy

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, postawić na ogniu i co jakiś czas mieszać, Wrzucić cebulkę i dalej smażyć mieszając od czasu do czasu.
przyprawić do smaku, na sam koniec wrzucić posiekany czosnek, wymieszać i zdjąć z ognia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat