Smalec domowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    1 kg
  • sól

    do smaku
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słoninę drobno pokroić, włożyć do rondla i topić. Gdy skwarki się lekko zrumienią, dodać pokrojoną cebulę i posiekany czosnek. Następnie przecedzić przez sito, wlać do słoików. (Smalec można wlać do słoików razem ze skwarkami i cebulą. )

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 07.02.2014 08:18
taki domowy to jest smaczny
IlonaAlbertos 16.06.2013 20:12
Domowy jest najlepszy.
romanrafal 26.10.2012 15:34
smaczny
Maniek2 26.02.2012 09:31
ja też taki robię
Kuchareczekjeden 15.02.2012 20:25
też taki robimy...pycha
AgaS10 12.02.2012 19:11
bardzo taki smalec lubię:)
BernadettaP 04.02.2012 10:00
chlebek i kiszony ogórek... Hmm, rozmarzyłam się :)
ben-ka 10.10.2011 18:02
smalczyk:) lubię i też robię.
Wacław 03.10.2011 08:29
pyszny z chlebusiem
Wafelek2601 05.07.2011 19:46
też robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat