Smalec domowej roboty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    0,5 kg
  • kiełbasa wędzona

    15 dkg
  • cebulka

    1 szt.
  • sól

    do smaku
  • jabłka

    1 szt
  • majeranek Prymat

    do smaku
  • kolendra cała

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słoninę, kiełbasę, cebulę zmielić w maszynce z drobnym sitkiem. Słoninę stopić na małym ogniu. Następnie włożyć zmieloną kiełbasę, podgrzewając przez ok. 5 minut potem włożyć zmieloną cebulę oraz pokrojone w drobną kostkę jabłka (umyte, obrane i pozbawione gniazd nasiennych) podgrzewając przez ok. 5 minut. Pod koniec dodajemy sól i zioła do smaku. Pozostawić do zastygnięcia. Przechowywać w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena80 28.04.2011 23:34
ja też uwielbiam- super
Olaa 26.03.2011 21:46
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat