Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smalczyk z mięskiem na kanapki

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 0,5 kg
łopatka wieprzowa 0,5 kg
smalec 0,25 kg
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
cebula biała 3 szt
woda 0,5 l
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: smalczyk z mięskiem na kanapki

Kroki postępowania

1
Łopatkę i boczek kroimy w większą kostkę i wrzucamy do garnka. Cebulę kroimy na pół lub na ćwiartki i dorzucamy do mięsa. Całość zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu około 2 godzin.
Krok 1 - smalczyk z mięskiem na kanapki foto
2
Po 1,5 godziny dodajemy kucharka , sól i pieprz oraz smalec. Gotujemy jeszcze pół godziny, mieszając tak aby mięso i cebula rozpadły się na kawałki.
Krok 2 - smalczyk z mięskiem na kanapki foto
3
Po około 2 godzin gotowania gotowy smalczyk z mięsem przekładamy do pojemników i odstawiamy do zastygnięcia.
Krok 3 - smalczyk z mięskiem na kanapki foto
4
Gotowym smalczykiem smarujemy pieczywo i podajemy np. z ogórkiem kiszonym.
Krok 4 - smalczyk z mięskiem na kanapki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 01.04.2014 15:17
swojskie jedzenie, pycha!
Izabela77 01.04.2014 14:58
wspaniały smalec a do tego ogórek małosolny byłby idealny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak