Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smalczyk domowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

słonina 0.5 kg
podgardle surowe 0,7 kg
boczek wędzony 0.4 kg
kiełbasa 0.3 kg
cebula 3 szt
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
jabłka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: smalczyk domowy

słonine i podgardle miele przez maszynke i przekładam do garnka. Na niewielkim ogniu przetapiam wszystko aż do zarumienienia skawarek wtedy dodaje boczek wędzony pokrojony w drobną kostkę i kiełbaskę następnie cebule i przyprawy dusze to wszystko jeszcze około pół godziny i zdejmuje z ognia. Gdy smalczyk zacznie gęstnieć przelewam wszystko do słoiczków jest idealny do chleba polecam i życzę smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 23.08.2015 19:44
mój mąz uwielbia
Ada-Gaba 23.08.2015 18:47
dla mnie to smaki dzieciństwa
Smaczna_B 23.08.2015 18:12
domowy najlepszy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak