Smaki wiosny - sałatka z tortellini i szczypiorkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortellini

    1 op
  • Kukurydza z Puszki

    1 szt
  • szynka

    100 g
  • żółty ser

    200 g
  • szczypiorek

    2 pęczki
  • czosnek

    4 ząbki
  • jogurt grecki

    2 łyżki
  • majonez

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ogórek

    1 duży
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tortelini przygotowujemy tak jak podano na opakowaniu. Ogórka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Szynkę kroimy w paseczki. Ser żółty kroimy w drobną kosteczkę. Szczypiorek siekamy nie za drobno, a czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do pozostałych składników. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez wymieszany z kwaśnym jogurtem. Mieszamy do połączenia się składników, doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania. Schładzamy w lodówce okolo 2h.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 08.12.2013 16:39
lubie takie dla mnie bąba
Hanna5 08.12.2013 15:18
ale bym taką zjadła, czas wypróbować
Aga-25 08.12.2013 09:47
pyszna sałatka jest
Agnieszka-87-25 08.12.2013 09:22
lubię sałatki z tortellini
monisia1977 08.12.2013 07:02
mniam pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat