Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki ugotowane
800 g -
szpinak mrożony
400 g -
pestki dyni
1 garść -
jajko
1 sztuka -
jogurt naturalny
1 łyżka -
schab bez kości
400 g -
kukurydza w puszce
1 puszka -
bułka tarta pikantna
4 łyżki -
szczypiorek posiekany
-
czosnek ząbki
5 -
sól
-
pieprz
-
Bazylia suszona Prymat
-
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
-
pomidory w puszce
1 krojone
Sposób przygotowania
• pestki dyni podprażyć na patelni
• ziemniaki ubić dokładnie, dodać do nich szpinak, jajko i pestki dyni,
• masę dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą pieprzem i gałką muszkatołową
• porcje masy formować w kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć,
• schab pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem, papryką i tymiankiem,
• na oliwie podsmażyć ostatni posiekany ząbek czosnku, dodać mięso, podsmażyć,
• wlać pomidory, dodać kukurydzę, przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem i bazylią,
• dusić pod przykryciem kilka minut, na koniec dodać posiekany szczypior,
• sos podawać z kotlecikami
Komentarze (6)
Nie masz konta? Zarejestruj się