Smaczne, aromatyczne faszerowane jajka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Pyszne, smaczne nadziewane jajka ugotowane na twardo,  nadziewane twarogiem i suszonymi pomidorami .......SMACZNEGO!!!

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki:

  • jajka ugotowane na twardo

    12 sztuk
  • twaróg tłusty

    20 dag
  • pomidory suszone w zalewie

    2 sztuki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    0.5 łyżeczki
  • sól

    1 łyżeczka
  • zalewa z suszonych pomidorów

    4 łyżki
  • szczypiorek

    2 pęczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, w zimnej wodzie ostudzić i obrać ze skorupek.

Jajka przekroić wzdłuż na połowę i delikatnie wyjąc żółtka do miski.

Dodać twaróg śmietankowy, drobno posiekane suszone pomidory z zalewy olejowej, dodać mielony pieprz, sól, widelcem wszystko rozgnieść -połączyć składniki, wlać olej z pomidorów tyle, aby nadzienie nie było za suche.

Czubatą łyżeczką nadziewać połówki pustych jajek, układać na talerzu i posypać obficie posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat