Smaczna patelnia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    10 dkg
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • makaron świderki pełnoziar

    10 dkg
  • groszek

    0,5 puszki
  • ser żółty

    0,5 plastra
  • Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat

    - do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    - do smaku
  • olej do smażenia

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - do smaku
  • jajko

    1 małe
  • cebula

    0,5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Łopatkę, jajko, 1 łyżkę bułki tartej, czosnek, 1/4 cebuli, Kucharka, pieprz oraz czosnek niedźwiedzi wrzucamy do przystawki do blendera i drobno siekamy. Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy je w pozostałej bułce tartej i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Kulki wyjmujemy, na tym samym oleju szklimy pozostałą cebulę, dodajemy makaron i groszek. Przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem, mieszamy, smażymy przez 3 minuty. Wkładamy kulki mięsne, na wierzchu układamy żółty ser. Przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy całość do momentu, aż ser zacznie się rozpuszczać. Przed podaniem posypujemy całość suszonym czosnkiem niedźwiedzim.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andrzej10 17.07.2012 07:31
niezłe.
Margo1 28.12.2011 19:46
jak widać pyszne
Margo1 28.12.2011 19:46
jak widać pyszne
anna186 15.11.2011 16:27
pycha
anna186 15.11.2011 16:27
pycha
Katarzyna/kate1980 13.09.2011 22:03
rzeczywiście smaczna
olivka 28.08.2011 11:04
przepysznie wyglada!!
Gosia40 24.08.2011 14:40
Oj... nawet bardzo smaczna:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat