Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smaczna kapusta na kościach

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 1/2 kg
marchew 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki ok8 szt
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
olej
kości schabowe ok40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Smaczna kapusta na kościach

Kapustę zalać wodą i nastawić do gotowania. Kości opłukać dodać do kapusty i gotować. Dodać też opłukane i pokrojone pieczarki. Pokrojoną cebulę, obraną i startą marchew przesmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do kapusty. Dodać liść laurowy i gotować do miękkości. Doprawić do smaku i chwilkę razem gotować. Kości wyjąć.Można obrać i dodać do kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 15.02.2013 14:12
zjadłoby się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bogumiła
Bogumiła 15.02.2013 13:43
fajny pomysł na kapuste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak