Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słonecznikowiec

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1,5 kg
mleko 4 łyżka
cukier kryształ 10 dag
słonecznik łuskany 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Słonecznikowiec

Upiec biszkopt z 4 jaj. 1/2 kostki masła, 4 łyżki mleka i 10 dag cukru rozpuścić w garnku i dodać do gorącego słonecznik. Chwilę odczekać. Wylać na blachę i upiec w temp. 180 stopni C. około 20 min. Gorące zdjąć z blachy, pokruszyć dość drobno i ostudzić. Pozostałe masło zmiksować i połączyć z puszką krówki.Dodać pokruszony słonecznik, wylać na biszkopt. Następnie ułożyć herbatniki maczane w wódce, połączonej z 1 łyżką zimnej kawy rozpuszczalnej. Udekorować polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 26.11.2016 19:09
Bardzo dobre ciasto
IwonaKa 03.02.2016 14:08
To coś dla mnie
GOSIA18 05.01.2015 11:46
Pyszne ciacho!!!!!
anemon 05.01.2015 08:14
Czy na pewno 1,5 kg masła?
fotoviderek 04.01.2015 20:55
Takie ciacha lubię :)
Monika-twin 04.01.2015 20:04
Lubie z slonecznikiem ciasta.
jola91 04.01.2015 20:02
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak