Przepis i sposób przygotowania na: Słonecznikowe niebo w gębie
Kroki postępowania
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/280887/ciemny-biszkopt.html
Studzimy.
12. Odkładamy ciasto do lodówki na kilka godzin.
Biszkopt | |
jaja | 6 sztuk |
cukier | 3/4 szklanki |
mąka pszenna | 2/3 szklanki |
mąka ziemniaczana | 1/3 szklanki |
kakao | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
masa | |
słonecznik łuskany | 400 g |
cukier kryształ | 1/2 szklanki |
masło | 400 g |
śmietana 30% | 400 g |
fix do śmietany | 1 sztuka |
cukier drobny | 3 łyżeczki |
Polewa: | |
czekolada gorzka | 50 g |
mleko | 4 łyżki |
kajmak | 400 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: