Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słoneczne schaby

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 1/2 kg
sól
pieprz
olej do smażenia
jaja 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Słoneczne schaby

Kroki postępowania

1
Schab kroimy na plastry o grubości ok. 1 cm i rozbijamy tłuczkiem. W wysokim talerzu rozmącamy jajka przyprawione solą i pieprzem. Do drugiego talerza wsypujemy mąkę żytnią razową. Rozbite kotlety przyprawiamy przyprawą do schabowych, następnie obtaczamy w mące, jajkach, ponownie mące.
Krok 1 - Słoneczne schaby foto
2
Tak opanierowane kotlety smażymy z obu stron na lekko złotawy kolor.
Krok 2 - Słoneczne schaby foto
3
Po czym wylewamy jajka wprost na kotlety i ponownie obsmażamy z obu stron.
Krok 3 - Słoneczne schaby foto
4
Jajka związują się z panierką kotleta i nadają im słonecznego koloru.
Krok 4 - Słoneczne schaby foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata
Agata 23.09.2013 12:50
mam na to ochotę
PIOTR11 23.09.2013 10:02
apetyczne mięso
Katarzyna59 23.09.2013 07:44
smaczny schabik
sylwia_mc 23.09.2013 04:22
Pyszne na obiad
pycia9 22.09.2013 22:11
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak