Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

słoneczne babeczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 g
oranżady 100 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana kwaśna 100 ml
jajko 1 szt
masło 75 g
cukier 75 g
Krem:
pomarańcze 2 szt
masło 75 g
cukier 75 g
śmietana 30% 300 ml
cukier puder
cukier wanilinowy

Przepis i sposób przygotowania na: słoneczne babeczki

Masło rozpuszczamy i lekko studzimy, mąkę mieszamy z proszkiem. Jajko roztrzepujemy widelcem dodajemy cukier, oranżadę i śmietanę wszystko łączymy z mąką. Foremki do mufinek napełniamy do 2/3 wysokości, pieczemy 25-30 minut na złoty kolor. Pomarańcze filetujemy, masło rozgrzewamy na patelni dodajemy cukier po chwili pomarańcze, chwilę smażymy schłodzamy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na sztywno. Zimne babeczki dekorujemy śmietaną i pomarańczami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 20.02.2013 12:41
super
Motorek 01.09.2012 09:34
smaczne
ben-ka 20.04.2012 09:24
śliczne.
berys18 12.04.2012 08:30
super babeczki
Norgiusz 11.04.2012 07:40
piękne
m1monika 09.04.2012 22:59
super wyglądają
hastalavista 08.04.2012 13:09
smakowite :)
bursztynek 07.04.2012 23:37
piękne, jestem ciekawa tej oranżady w przepisie - muszę spróbować
Ada-Gaba 27.03.2012 17:08
śliczne
Ewa111 25.03.2012 19:15
faktycznie małe słodkie słoneczka
jeta72 25.03.2012 14:44
śliczne
Anna152 25.03.2012 09:15
super
anulka69 23.03.2012 08:01
ale pyszność
Krystyna32 20.03.2012 13:20
pycha
MAR3STA 20.03.2012 08:59
pyszne!
czekoladka_m 19.03.2012 19:59
fajne :):)
owca441 19.03.2012 17:46
apetyczne słoneczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak