Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słoneczna frittata z kiełbasą i papryką

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 sztuka
kiełbasa wiejska 100 gram
papryka czerwona 1/2 sztuka
olej do smażenia 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/4 łyżeczka
szczypior 1 łyżka
kiełki 2 łyżka
bagietka 1/4 sztuka
kurkuma 1/2 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Słoneczna frittata z kiełbasą i papryką

Kiełbasę pokroić na plasterki i podsmażyć na oleju. Paprykę pokroić na plasterki. W misce roztrzepać jajka z solą, pieprzem, kurkumą i gałką muszkatołową. Masę jajeczną wylać delikatnie na podpieczoną kiełbasę. Zmniejszyć ogień i przykryć pokrywką. Kiedy masa po bokach zacznie się ścinać ułożyć na wierzchu plasterki papryki. Ponownie przykryć pokrywką i smażyć do całkowitego ścięcia się jajek. Gotową frittatę wyłożyć na talerz i posypać szczypiorem i kiełkami. Podawać od razu z bagietką pokrojoną na kromki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 11.12.2013 18:30
pysznosci mniam
Kolorowa 16.06.2013 12:38
Wygląda smacznie.
Gracer 16.06.2013 11:48
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak