Słoneczna frittata z kiełbasą i papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 sztuka
  • kiełbasa wiejska

    100 gram
  • papryka czerwona

    1/2 sztuka
  • olej do smażenia

    1 łyżka
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    1/4 łyżeczka
  • szczypior

    1 łyżka
  • kiełki

    2 łyżka
  • bagietka

    1/4 sztuka
  • kurkuma

    1/2 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić na plasterki i podsmażyć na oleju. Paprykę pokroić na plasterki. W misce roztrzepać jajka z solą, pieprzem, kurkumą i gałką muszkatołową. Masę jajeczną wylać delikatnie na podpieczoną kiełbasę. Zmniejszyć ogień i przykryć pokrywką. Kiedy masa po bokach zacznie się ścinać ułożyć na wierzchu plasterki papryki. Ponownie przykryć pokrywką i smażyć do całkowitego ścięcia się jajek. Gotową frittatę wyłożyć na talerz i posypać szczypiorem i kiełkami. Podawać od razu z bagietką pokrojoną na kromki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 11.12.2013 18:30
pysznosci mniam
Kolorowa 16.06.2013 12:38
Wygląda smacznie.
Gracer 16.06.2013 11:48
super wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat