Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

słone paluszki z ziemniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
masło roztopione 1 szkl
mąka przenna 3 szkl
białko 2 szt
kminek lub mak 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 0.5 łyżeczki
sól do smaku
bryndza 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: słone paluszki z ziemniaków

Surowe ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach.Dodajemy sól,bryndzę,masło,mąkę i sodę.Dokładnie mieszamy,aż powstanie jednolita masa.Ciasto rozwałkowujemy na grubość 1cm,kroimy w paski 1x8cm.Paluszki smarujemy białkiem i posypujemy kminkiem lub makiem.Pieczemy w temp.180stopni na chrupko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 12.03.2012 21:44
dobre
mala2021 05.08.2011 11:22
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak