Słone paluszki z kminkiem

Słone paluszki z kminkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    500 ml
  • margaryna w kostce

    100 g
  • drożdże

    20 g
  • jajko

    1
  • mleko

    100 ml
  • cukier

    10 g
  • sól

    do smaku
  • kminek

    do smaku
  • białko

    1
  • tłuszcz do formy

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę i wszystkie składniki ciasta dobrze wyrobić, do gęstości ciasta pierogowego. Gdy podrośnie, pokroić na mniejsze kawałki i uformować cienkie wałeczki. Pokroić je na kawałki 15-20 centymetrowe, posmarować białkiem i posypać kminkiem. Ułożyć na natłuszczonej blaszce i pozostawić do wyrośnięcia. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor około 15-20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat