Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słone paluszki z kminkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 ml
margaryna w kostce 100 g
drożdże 20 g
jajko 1
mleko 100 ml
cukier 10 g
sól do smaku
kminek do smaku
białko 1
tłuszcz do formy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Słone paluszki z kminkiem

Mąkę i wszystkie składniki ciasta dobrze wyrobić, do gęstości ciasta pierogowego. Gdy podrośnie, pokroić na mniejsze kawałki i uformować cienkie wałeczki. Pokroić je na kawałki 15-20 centymetrowe, posmarować białkiem i posypać kminkiem. Ułożyć na natłuszczonej blaszce i pozostawić do wyrośnięcia. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak