słone paluszki z ciasta francuskiego

słone paluszki z ciasta francuskiego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jajek

    2 szt
  • kremówka

    5 łyżek
  • sezam

    3 łyżki
  • sól

    2 łyżki
  • kminek

    2 łyżki
  • ser żółty

    10 dag
  • masło

    3 łyżki
  • papryka mielona

    do smaku
  • ciasto francuskie

    90 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozmroź.Na jednym płacie ułóż połowę wiórków zmrożonego masła,przykryj drugim płatem,cienko rozwałkuj.Ułóż resztę wiórków masła,przykryj trzecim ciastem,cienko rozwałkuj.Pokrój w paseczki.Blachę wyłóż papierem do pieczenia.Ułóż paski ciasta.Żółtka roztrzep z kremówką,posmaruj paluszki.Posyp kminkiem,grubą solą,sezamem,papryką oraz startym serem.Piecz w temp.180stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat