Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

słone paluszki z ciasta francuskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 2 szt
kremówka 5 łyżek
sezam 3 łyżki
sól 2 łyżki
kminek 2 łyżki
ser żółty 10 dag
masło 3 łyżki
papryka mielona do smaku
ciasto francuskie 90 dag

Przepis i sposób przygotowania na: słone paluszki z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie rozmroź.Na jednym płacie ułóż połowę wiórków zmrożonego masła,przykryj drugim płatem,cienko rozwałkuj.Ułóż resztę wiórków masła,przykryj trzecim ciastem,cienko rozwałkuj.Pokrój w paseczki.Blachę wyłóż papierem do pieczenia.Ułóż paski ciasta.Żółtka roztrzep z kremówką,posmaruj paluszki.Posyp kminkiem,grubą solą,sezamem,papryką oraz startym serem.Piecz w temp.180stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak