słone ciasteczka z parmezanem

słone ciasteczka z parmezanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szklanka
  • masło

    40 gram
  • parmezan starty

    1/2 szklanki
  • śmietana kwaśna

    1/2 szklanki
  • sól

    szczypta
  • tymianek

    2 (posiekany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W malakserze mieszamy mąkę ,tymianek,masło sól i pieprz,dodajemy ser i śmietanę i jeszcze troszkę mieszamy.Z ciasta toczymy wałek owijamy go folią i wkładamy do lodówki na godzinę.Rozwijamy ciasto i kroimy go na cienkie plasterki i rozkładamy na blasze do pieczenia.Pieczemy aż zaczną się rumienić około 15 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 22.12.2015 12:09
robię z nieco innych proporcji, ale uwielbiam wszelkie słone serowe ciasteczka, więc i te mi z pewnością posmakują :)
calliope 14.05.2012 10:13
świetne :)
Jaheira11 24.08.2011 23:45
rewelacja
Krystyna32 30.05.2011 09:24
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat