Słone babeczki z awokado i anchois

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1 szt
  • jaja na twardo

    1 szt
  • anchois

    3 fileciki
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • kiełki brokuła

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dojrzałe awokado wydrążyłem. Jajko ugotowane na twardo obrałem i posiekałem na mniejsze kawałki. Miąższ awokado , jajko i 3 fileciki anchois połączyłem, dodałem 2 łyżeczki oleju z oliwek, łyżkę soku z cytryny, w którym były fileciki. Doprawiłem świeżo zmielonym pieprzem.
Wszystko zmiksowałem. Tak przygotowaną masą wypełniłem wcześniej przygotowane słone babeczki (można użyć gotowych). Udekorowałem kiełkami brokułu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jadwiga/Jaga85 02.01.2016 16:13
Pyszne babeczki!
mami93 02.01.2016 11:28
Fajny przepis, pięknie się prezentują.
Wiesława1 02.01.2016 11:20
wyglądają smakowicie
Mniam 02.01.2016 09:18
Bardzo smaczne połączenie. Babeczki idealne na przystawkę.
anka1988 01.01.2016 21:27
chciało by sie je spróbować.
Lis 01.01.2016 21:13
Ciekawe połączenie...wygląda bardzo smacznie:)
Wiktoria29 01.01.2016 20:58
fajny pomysł, ciekawa jestem tego połączenia
norweska20 01.01.2016 20:08
smakowita propozycja i ...apetyczna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat