Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słone babeczki z awokado i anchois

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 1 szt
jajko ugotowane na twardo 1 szt
anchois 3 fileciki
Pieprz czarny Prymat w młynku
kiełki brokuła
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Słone babeczki z awokado i anchois

Dojrzałe awokado wydrążyłem. Jajko ugotowane na twardo obrałem i posiekałem na mniejsze kawałki. Miąższ awokado , jajko i 3 fileciki anchois połączyłem, dodałem 2 łyżeczki oleju z oliwek, łyżkę soku z cytryny, w którym były fileciki. Doprawiłem świeżo zmielonym pieprzem.
Wszystko zmiksowałem. Tak przygotowaną masą wypełniłem wcześniej przygotowane słone babeczki (można użyć gotowych). Udekorowałem kiełkami brokułu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 02.01.2016 16:13
Pyszne babeczki!
mami93 02.01.2016 11:28
Fajny przepis, pięknie się prezentują.
Wiesława1 02.01.2016 11:20
wyglądają smakowicie
Mniam 02.01.2016 09:18
Bardzo smaczne połączenie. Babeczki idealne na przystawkę.
anka1988 01.01.2016 21:27
chciało by sie je spróbować.
Lis 01.01.2016 21:13
Ciekawe połączenie...wygląda bardzo smacznie:)
Wiktoria29 01.01.2016 20:58
fajny pomysł, ciekawa jestem tego połączenia
norweska20 01.01.2016 20:08
smakowita propozycja i ...apetyczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak