Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słoikowy dwukolorowy jogurtowiec z persymoną i chia

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt naturalny 180 gram
kaki 190 gram
mleko 50 ml-0,5%,nasiona chia-1 łyżeczka
cukier brązowy 1 łyżeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
skórka z cytryny z 1 sztuki
sok z cytryny 2 łyżki
kawa rozpuszczalna 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Słoikowy dwukolorowy jogurtowiec z persymoną i chia

Kroki postępowania

1
Persymonę obrać ze skórki. Zblendować na mus.
Krok 1 - Słoikowy dwukolorowy jogurtowiec z persymoną i chia foto
2
Dodać chia i wymieszać.Wstawić do lodówki.
Krok 2 - Słoikowy dwukolorowy jogurtowiec z persymoną i chia foto
3
Żelatynę zalać 1,5 łyżki zimnej wody. Zostawić do napęcznienia. Następnie rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Jogurt wymieszać z mlekiem oraz cukrem brzozowym.
Krok 3 - Słoikowy dwukolorowy jogurtowiec z persymoną i chia foto
4
Następnie dokładnie wymieszać z rozpuszczoną żelatyną.
Krok 4 - Słoikowy dwukolorowy jogurtowiec z persymoną i chia foto
5
Rozdzielić na dwie porcje. Do jednej dodać kawę i wymieszać
Krok 5 - Słoikowy dwukolorowy jogurtowiec z persymoną i chia foto
6
Przelać do słoiczka i wstawć do lodówki na kilka minut aby wstępnie stężało
Krok 6 - Słoikowy dwukolorowy jogurtowiec z persymoną i chia foto
7
Do drugiej porcji dodać skórkę z cytryny i skórkę. Wymieszać. Delikatnie wylać na kawową porcję. Zostawić do całkowitego stężenia . gdy to nastąpi na górze ułożyć mus z kaki z chia. Smacznego!
Krok 7 - Słoikowy dwukolorowy jogurtowiec z persymoną i chia foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 07.12.2015 20:53
smacznie się zapowiada
Marta1986 07.12.2015 17:46
ciekawy przepis
Mniam 07.12.2015 12:04
Robiłam coś bardzo podobnego z persymoną i chia :))))
gosia56 07.12.2015 10:15
na pewno pyszne ale w tym roku nie jadłam jeszcze kaki
Habibi 07.12.2015 08:15
Kaki/persymona to mój ukochany zimowy owoc - zwłaszcza taki mocno dojrzały :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak