słodziak bez pieczenia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    2 opakowania
  • puszka mleka słodzonego zageszczonego

  • mleko

    3 szk
  • kostka masła

  • cukier

    4 łyzki
  • budyń waniljowy

    1 szt
  • pół litra smietany kremówki 30%

  • cukier puder

    3 łyzki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1.5 łyzki
  • orzechy włoskie

    5-6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Puszke mleka gotujemy 2 godziny.W formie układamy herbatniki wlewamy ciepła mase z mleka,układamy herbatniki.Gotujemy budyn z cukrem.Ucieramy masło,dodajemy po łyzce budyniu.Wkładamy do formy,układamy herbatniki.Smietane ubijamy z cukrem pudrem dodajemy rozpuszczona żelatyne.Wykładamy do formy posypujemy orzechami.Chłodzimy 2-3 godziny

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat