słodycze włoskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    5 sztuk
  • cukier

    50 dag
  • mąka pszenna

    50 dag
  • migdały

    50 dag
  • czekolada gorzka

    1 tabliczka
  • cynamon

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • skórka cytryny

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę dodając stopniowo cukier mąkę cynamon migdały czekoladę posiekać i wymieszać ze skórką cytryny wszystko połączyć pianą z białek uformować wąski wałek kroić na kawałki ułożyć na blaszce wyłożonym papierem do pieczenia i piec w temp 180*c ok 15 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malaczarna23 12.03.2011 10:28
fajne
ewelina63 15.10.2010 14:14
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat