Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko-pikantne udka

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiatrki kurczaka 6 sztuk
musztarda węgierska 4 łyżki
miód prawdziwy 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sok z jednej cytryny
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko-pikantne udka

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy osuszamy. Przygotowujemy marynatę:Musztardę przekładamy do miseczki dodajemy miód płynny,oliwę z oliwek ,wyciśnięty sok z cytryny,oraz przyprawy mieszamy
Krok 1 - Słodko-pikantne udka foto
2
Mięso solimy z każdej strony,smarujemy marynatą musztardową mięso z każdej strony i zostawiamy na kilka godzin w lodówce. Po czym wyciągamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 70 min ( w zależności od wielkości ćwiartek)w temp 180-190 * Aż skórka na mięsie będzie chrupiąca w czasie pieczenia odwrócić mięso.
Krok 2 - Słodko-pikantne udka foto
3
Podwać z ziemniaczkami bukietem surówek lub ryżem.
Krok 3 - Słodko-pikantne udka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 10.06.2013 07:57
bardzo smacznie wygląda
mic 09.06.2013 14:08
mi by pewnie smakowały patrząć po sposobie przygotowania)\:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak