Słodko-kwaśny halibut z grila

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koncentratu pomidorowego

    3 łyżki
  • sosu sojowego

    1 łyżka
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa

    do smaku
  • oliwa

    3 łyżki
  • miodu

    2 łyżki
  • halibut

    50 dag
  • sos tabasco

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować marynatę: oliwę z oliwek wymieszać z sosem tabasco, sosem sojowym, koncentratem pomidorowym, miodem i przyprawami. Do marynaty włożyć oczyszczonego i pokrojonego na mniejsze części halibuta. Przykryć folią spożywczą i odstawić na 12 godzin do lodówki. Przed grillowaniem zawinąć w folię aluminiową. Grillować około 8 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 15.10.2012 20:52
brzmi smacznie :)
Misiek1 06.05.2011 12:49
musi być baaardzo smaczny
Nina7 25.02.2011 09:14
bardzo apetycznie wygląda
pawel6 12.01.2011 11:54
ciekawy pomysł na rybkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat