Słodko-kwaśne kotlety sojowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety sojowe

    8 szt
  • marchewka

  • cebula

  • papryka zielona

  • sól, pieprz

  • oliwa

  • bulion

  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • miód

    1 łyżka
  • sok z cytryny

  • suszona papryka chilli

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety sojowe obgotowujemy w bulionie zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Przestudzone kroimy w paseczki.

Na oliwie podsmażamy pokrojoną w paseczki zieloną paprykę, marchewkę i cebulę. Gdy się zeszklą i trochę zmiękną dodajemy pokrojone kotlety sojowe, rozkruszone płatki chilli i doprawiamy solą i pieprzem.

Podlewamy szklanką wywaru, w którym gotowały się kotlety, dodajemy łyżkę miodu oraz sok wyciśnięty z połowy cytryny.

Gdy warzywa zmiękną zagęszczamy sos łyżką mąki ziemniaczanej rozmieszanej z zimną wodą.

Podajemy z brązowym ryżem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena80 12.11.2011 23:50
fajny przepisik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat