Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko-kwaśne jajeczka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
sos słodko-kwaśny 1 słoik
żółty ser 6-10 dag
majonez 1-2 łyżki
sól
pieprz
jogurt gęsty 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko-kwaśne jajeczka

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić wzdłuż na połowy. Oprószyć solą i pieprzem. Żółty ser zetrzeć na tarce. Majonez połączyć z jogurtem. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać do sosu słodko-kwaśnego. Wymieszać. Na głęboki półmisek wyłożyć przygotowany sos i zatapiać w nim przygotowane połówki jajek. Obsypać żółtym serem. Część startego sera można dodać do sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 01.05.2013 19:12
smaczne jajeczka
IwonaDD 01.05.2013 14:56
podanie pierwsza klasa
wiola333 01.05.2013 14:09
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak