słodko-kwaśna wieprzowina

słodko-kwaśna wieprzowina

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    250g
  • papryka czerwona

    1
  • sałatka rzymska

    1/2
  • cebula

    1
  • sezam

  • sos sojowy

    3 łyżki
  • sok z cytryny

  • imbir starty

  • czosnek

  • woda

    3 łyżki
  • oliwa z oliwek

  • ryż

    do podania
  • sól

    do smaku
  • cukier brązowy

    2 łyżki
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Polędwiczkę umyć, osuszyć. Cebulę, czosnek i paprykę pokroić. Polędwiczkę usmażyć na oliwie z oliwek, przyprawić solą i pieprzem. Jak polędwiczka się zarumieni, wyjąć ją na talerzyk i na patelnie wrzucić warzywa oraz starty imbir.
SOS: zmieszać sos sojowy. cukier, wodę oraz sok z cytryny.
Kiedy warzywa się zeszklą wrzucić ponownie mięso. Wlać sos i doprowadzić do wrzenia.
Podawać z ryżem i posypać danie sezamem :)

ps. wiem, że zdjęcie nie wyraźne..

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

sylwia_sl

08.03.2014 12:35
moje smaki

Noruas

14.10.2013 20:40
Bardzo smaczny przepis :) uwielbiam takie połączenia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat