Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko-kwaśna młoda kapusta do obiadu

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 150 g
sól do smaku
cukier 1,5 łyżki
ocet łyżeczka
kapusta 2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko-kwaśna młoda kapusta do obiadu

Z kapusty odrzucić zewnętrzne liście, a główki umyć i posiekać niezbyt cienko. Przełożyć do większego garnka, zalać do połowy wodą i gotować przez ponad godzinę do miękkości. Kapusta musi być mięciutka. Gdy kapusta jest ugotowana, odlewamy wodę. Dodajemy masło, mieszamy do rozpuszczenia. Dodajemy ocet, sól, cukier i pieprz, mieszamy. Przyprawiamy do smaku i podajemy z obiadem lub solo. Najsmaczniejsza jest na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 29.08.2013 10:30
młoda kapustka... aż mi ślinka cieknie na jej widok... super masz na nią przepis :)
wedith1 04.08.2013 10:14
Uwielbiam taką kapustkę!
Halina14 29.06.2013 08:41
często robię młodą kapustkę
msmors 28.06.2013 22:57
uwielbiam takie danie
pajbek 28.06.2013 21:53
Młoda kapusta i koperek, super :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak