Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko-wytrawne rogaliki z ciasta francuskiego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
nutella 4 łyżeczki
ser cheddar 50 gram
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta
Pieprz cytrynowy mielony Prymat szczypta

Porada

Rogaliki z nutellą pokochają wszystkie dzieci, natomiast te z serem przypadną do gustu dorosłym. Jest to błyskawiczna przekąska, w sam raz kiedy ma się ochotę na coś dobrego, jednak nie ma czasu na długie gotowanie..

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko-wytrawne rogaliki z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie podzielić na osiem równych trójkątów.
Na czterech z nich ułożyć na środku po łyżeczce nutelli. Na pozostałe cztery zetrzeć ser, posypać ziołami i pieprzem. Zawijać rogaliki od zewnątrz do środka. Jeśli wyjdą luźne i będzie widać nadzienie można je delikatnie posklejać.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni około 20-25 minut.
Najlepsze są oczywiście na ciepło, kiedy w obu przypadkach nadzienie pozostaje jeszcze lekko płynne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak