Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko-ostre skrzydełka

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sos sojowy 1 łyżka
miód 1 łyżka
keczup 3 łyżki
majonez 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko-ostre skrzydełka

Skrzydełka dokładnie myjemy i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. W miseczce mieszamy składniki marynaty: ciemny sos sojowy, keczup, majonez, miód i musztardę. Zalewamy skrzydełka. Mięso wstawiamy pod przykryciem na noc do lodówki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 30 minut. Pod koniec przykrywamy folią aluminiową (żeby skrzydełka nie spiekły się za mocno).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 11.12.2014 09:12
bardzo dobre
kasienka23 21.11.2014 19:46
wyglądają wyśmienicie!
Megg 21.11.2014 17:03
uwielbiam takie kurczaczki
aginaa 21.11.2014 15:24
lubie takie
Sroczka 21.11.2014 15:02
Ale pysznie przygotowane mięsko.
pajbek 21.11.2014 14:18
Lubię takie :-)
Aleksandra/Olcia 21.11.2014 14:05
mniam dobrze doprawione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak