Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko-ostre mięso z grilla, czyli pierś marynowana w miodzie i chilli

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

oliwa 3 łyżki
miód płynny 1 łyżka
keczup łagodny 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
chili Prymat 1/3 łyżeczki
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Mięso

piersi z kurczaka 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko-ostre mięso z grilla, czyli pierś marynowana w miodzie i chilli

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą połączyć.
Krok 1 - Słodko-ostre mięso z grilla, czyli pierś marynowana w miodzie i chilli foto
2
Pierś umyć, przekroić wzdłuż i plastry mięsa zanurzyć w marynacie. Schować do lodówki na kilka godzin.
Krok 2 - Słodko-ostre mięso z grilla, czyli pierś marynowana w miodzie i chilli foto
3
Piec na rozgrzanym grillu po kilka minut z każdej strony.
Krok 3 - Słodko-ostre mięso z grilla, czyli pierś marynowana w miodzie i chilli foto
4
Podawać np. z frytkami i ulubiona sałatką.
SMACZNEGO!
Krok 4 - Słodko-ostre mięso z grilla, czyli pierś marynowana w miodzie i chilli foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 07.11.2016 16:03
Pyszne mięsko
Konczi 07.11.2016 13:21
pyszna propozycja - mniam .... zjadłabym :)
ilka01 07.11.2016 12:55
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak