Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko-ostra pierś z kurczaka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 1 pojedynczy
masło 1 łyżka
olej do smażenia
wino białe wytrawne 1/4 szkl

marynata

miód płynny 2 łyżeczki
ketchup pikantny 1 łyżeczka
musztarda dijon 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko-ostra pierś z kurczaka

Miód, ketchup i musztardę wymieszać. Filet z kurczaka naciąć w kratkę z obu stron. Natrzeć dokładnie przygotowaną mieszanką. Oprószyć przyprawami. Odstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny.
Olej i masło rozgrzać na patelni. Fileta obsmażyć z obu stron na złoto. Podlać winem i przykryć. Dusić 10 minut. Przed podaniem pokroić w plastry. U mnie ze smażonymi w ziołach ziemniaczkami i surówką z selera. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 06.01.2015 19:55
pyszne mięsko ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak